Община Ямбол продължава да изпълнява своята програма за облагородяване и реновиране на инфраструктурата в града

Заместник-кметът на община Ямбол Михаил Керемидчиев проследи на място ремонтните дейности в квартал „Възраждане“ – пред блок 52, вх. А и Б  и около блок 10 в жилищен комплекс „Хале“ в града, където се изграждат нови паркинги.

Ремонтът на улица „Добри войвода“ в квартал „Каргон“ приключи, завършиха и текущите ремонтни дейности на тротоарна настилка в ж.к. „Диана“ – до блок 6, на ул. „Цар Иван Александър“ / в участъка от ул. “Васил Карагьозов“ до ул. „Сердика“/, както и на ул. „Стара планина“ – срещу бл.2.

Продължава благоустрояването на пространството между улиците  „Генерал Владимир Заимов“, „Георги Сава Раковски“, „Независима България“ и „Желю Войвода“ около ДКЦ-1 – изграждат се зони за паркинг на автомобили, тротоари и се обособяват зелени площи и зони за отдих.

Ремонтът ще възстанови и подобри транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка, ще бъдат изградени 66 допълнителни паркоместа, ще бъде осигурена безопасността на движението в района, както и достъпът на хора с увреждания.

Започнаха ремонтните дейности в участъка от бензиностанция „Шел“ до ул. „Атанас Кратунов“ в ж.к. „Златен рог“.

 В момента се извършва и рехабилитация на тротоарна настилка на улица, свързваща ул. „Преслав“ с обходен път „Изток“ в ж.к. „Георги Бенковски“.

Община Ямбол ще продължи да работи по реновиране и облагородяване на инфраструктурата в града. Извиняваме се на гражданите за временните неудобства, които се създават по време на строителните дейности.