Община Ямбол подпомага финансово болно дете със средства от кампанията „Подай ръка – спаси живот“

Община Ямбол отпусна 10 000 лева на болно от левкемия дете. Решението за финансовата помощ беше взето на заседание на Обществения съвет към благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“ въз основа становището на лекарската комисия.

Димитър е на 4-годишна възраст и е инвалидизиран от 2020 година.

При постъпването си в детското отделение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“ в Пловдив, лекарите установяват остра лимфобластна левкемия, а наскоро откриват и остра миелоидна левкемия. Детето пролежава многократно в здравното заведение в Пловдив и е на специален хранително-диетичен режим.

Разходите по лечението са непосилни за родителите Димитър и Катя, както и близките им. Те решават да се обърнат за помощ към Община Ямбол и Общински съвет – Ямбол.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 и ал. 2 от  Закона за местното самоуправление и местната администрация и Правилника за определяне реда и начина за отпускане на еднократна финансова помощ по спешни здравословни проблеми Общински съвет – Ямбол гласува на последното си заседание за годината отпускане на еднократна финансова помощ на майката Катя Иванова в размер на 3600 лева по § „Помощи по решение на ОбС” от бюджета на Община Ямбол за 2021 г.

Вчера е взет материал от костния мозък на Митко в болницата в Пловдив и е установено, че в момента той е в ремисия. Лекарите в детското отделение в УМБАЛ „Свети Георги” обнадеждават родителите. Предложението на медиците е лечението да продължи в Израел с трансплантация на костен мозък. За интервенцията са необходими близо 200 000 евро. В семейството работи само бащата, майката се грижи за сина си.

Сумата, която е нужна за изследвания, лекарства и всичко, което не се покрива от Здравната каса, възлиза на 3 000 лева на месец.

Всеки, който желае, може да дари по следните начини:

Дарителска сметка на семейството в Уникредит Булбанк:

BG42 UNCR 7000 1524 6654 90

BIC: UNCRBGSF

ТИТУЛЯР: ДИМИТЪР ДИМИТРОВ КАРАРАДЕВ (баща)

Лична сметка на семейството в ОББ:

BG46 UBBS 8002 1056 0316 40

BIC: UBBSBGSF

ТИТУЛЯР: КАТЯ ИВОВА ИВАНОВА (майка)

Предстои поставяне на дарителски кутии на територията на град Ямбол и в други големи градове, както и отваряне на онлайн платформи за дарения от чужбина.