Община Ямбол организира Коледен базар

В дните преди Kоледните и Новогодишни празници Община Ямбол организира традиционния Коледен базар, който ще се проведе в Градския парк в периода 18 – 31 декември 2023 година. Целта е да се предостави на жителите и гостите на града възможност за празнична търговия и забавления.

Желаещите да участват в базара следва да подадат заявление за издаване на разрешение в Центъра за административно обслужване в сградата на Община Ямбол от 08:00 часа на 24.11.2023 г. до 16:00 часа на 29.11.2023 г. Всеки участник може да кандидатства само за една позиция за целия период на базара. Определянето на местата се извършва от комисия, чрез теглене на жребий, между всички подали повече от едно заявление за определена позиция.

Жребият ще се проведе на 01.12.2023 г. от 10:00 ч. в зала №100 на партерния етаж в сградата на Общината, по реда на позициите по схемата. Допуснатите до участие в жребия могат да присъстват лично или чрез упълномощен от тях представител. За всички незаети позиции ще се проведе повторен жребий на 04.12.2023 г. от 14:00 ч. в същата зала.

В базара имат възможност да участват стопански субекти с действащ статут – ЕТ, ЮЛ, регистрирани земеделски производители, занаятчии и художници. За извършване на търговия с хранителни стоки участниците следва да са регистрирани по реда на Закона за храните в ОДБХ – Ямбол.

Видовете преместваеми обекти, които ще могат да бъдат използвани, са скара и маси за консумация, машина за понички, палачинки, детско атракционно съоръжение – въртележка и бели шатри.

Могат да се предлагат стоки с подаръчен характер, свързани с коледните и новогодишни празници, украса, картини, играчки, сувенири, сурвакници, балони и картички, хлебни и сладкарски изделия, месни и млечни продукти, пакетирани и насипни шоколадови изделия, бонбони, ядки, плодове, мед и пчелни продукти, вино.

Заповедта и пълният регламент за участие в Коледния базар са публикувани на страницата на община Ямбол:

https://yambol.bg/uploads/03A18F23E68D3474AF4401CB0690E579

Всички заинтересовани могат да се запознаят с условията и да подадат своите заявления в срок.