Община Ямбол обяви обществена поръчка за извършване на обществен транспорт по автобусна линия Сливен – Ямбол

От 18.02.2020 г. превозвачите преустановиха обществения превоз на пътници по автобусна линия Ямбол – Сливен, част от Републиканската транспортна схема, квота на Община Ямбол. В тази връзка, автобусната линия се изпълнява само от квотата на Община Сливен, поради което курсовете по направлението са разредени и са с часове на тръгване от Ямбол – 07.30 ч., 09.30 ч., 11.30 ч., 13.30 ч., 15.30 ч. и 17.30 ч. На 05.02.2020 г. Община Ямбол обяви обществена поръчка за извършване на обществен превоз на пътници по автобусна линия Сливен – Ямбол, квота на Община Ямбол.

До ситуацията  се стигна тъй като преди 4 години е изтекъл 10-годишния договор, сключен след проведен конкурс. Последвали са две спешни мерки по една година, дадени от Областния управител, с което той е изчерпал своите законови възможности.

Така превозвачите, за да не прекъснат транспортното обслужване на населението продължават да изпълняват автобусната линия в очакване да бъде обявена новата обществена поръчка от бившето ръководство, но това не се случва.