Община Ямбол и Превантивно-информационен център към Общински съвет по наркотични вещества подпомагат хора в неравностойно положение с хранителни продукти

Община Ямбол организира кампания за подпомагане на хора в неравностойно положение с хранителни продукти от първа необходимост. Средствата за закупуването им са от продажбата на кукерски маски, изработени от деца в рамките на Национален конкурс по приложно изкуство „Кукерландия“, организиран от Община Ямбол и Общински детски комплекс – Ямбол. Конкурсът е част от програмата на маскарадния фестивал „Кукерландия“.

Тазгодишното издание на конкурса беше по-различно. Участниците предоставиха изработените от тях маски, които бяха включени в благотворителен търг, организиран от Община Ямбол и Превантивно-информационен център към Общински съвет по наркотични вещества при Община Ямбол.

Събраните средства послужиха за закупуване на хранителни стоки от първа необходимост.

Екипът на Превантивно-информационен център-Ямбол и доброволци от Общински младежки доброволчески клуб-Ямбол посетиха възрастни хора в неравностойно положение на територията на Община Ямбол. Списъците на лицата за подкрепа бе предоставен от Дирекция „Социално подпомагане“ – Ямбол /лица с доход под минималния праг на бедност, самотноживеещи възрастни хора с доходи от пенсии под 300.01 лв., самотноживеещи лица с пенсии за инвалидност, които нямат други доходи /от трудова дейност, наеми и др./.

На първия етап от кампанията бяха подпомогнати 20 души с хранителни продукти от първа необходимост на стойност около 400 лева. Тя ще продължи и през следващите месеци, подкрепена от дарител, който иска да подпомогне хора в неравностойно положение.

Ръководството на Община Ямбол благодари на всички деца и техните родители, които подкрепиха инициативата ни! Продължавайте да сеете добро у Вашите деца! Необходимо е да учим младите хора на съпричастност, да насърчаваме доброто у тях, за да стоят далеч от лошите пътища и да подхождат с грижа и внимание към хората.