Община Ямбол започна ремонт и подмяна на бетонните кошчета, метални цветни кошове за отпадъци ще бъдат монтирани в различни градски зони

В Ямбол започна подмяна на бетонните кошчета за отпадъци и поставяне на нови. Тези, които са с леки повреди, ще бъдат ремонтирани.

Двадесет и един броя са разпределени по улица „Търговска“, две кошчета са сложени на улица „Цар Иван Александър“, едно – до Народно читалище „Пробуда-1909“ в квартал „Каргон“.

Предстои да бъдат монтирани допълнителни в квартал „Диана“ пред бившия магазин „Югоагент“ и до пощата в жилищен комплекс „Георги Бенковски“.

Община Ямбол е закупила и седемдесет метални кошчета в различни цветове, които тематично ще бъдат разполагани в различни градски зони. Ярките цветове на кошчетата носят посланието „Забележи ме!“.

Тридесет и пет броя червени кошове за отпадъци ще бъдат монтирани на спирките на градския транспорт в града.

Седем сини кошчета ще бъдат монтирани на паркинги – в жилищен комплекс „Граф Игнатиев“ до блок 64, в „Златен рог“ – зад блок 10 и до блокове 16 и 19, на улица „Срем“, на улица „Генерал Владимир Заимов“ – до бившите военни поделения, в жилищен квартал „Зорница“ до блок 5 и в квартал „Диана“ до блок 6.

Двадесет и осем зелени кошове ще бъдат монтирани в близост до детски и спортни площадки в кварталите на Ямбол, както и в Лятното кино. Те ще заменят старите и амортизирани кошчета по тези места.