Община Ямбол е в готовност за действия при усложнената зимна обстановка

Поради рязкото влошаване на метеорологичните условия, изразяващо се в снеговалеж със силен вятър и очакваните критично ниски температури, е необходимо да бъдат взети допълнителни мерки за осигуряване на нормалното функциониране на учрежденията, ВиК и електроразпределителните дружества, осигуряване на безпроблемно движение по пътищата на територията на община Ямбол и опазване на живота и здравето на гражданите.

Във връзка с това със заповед на кмета на община Ямбол  Георги Славов е разпоредено ръководителите на административни, стопански и търговски обекти, училища и детски градини, културни институти, учреждения и обществени организации, да проверят подготовката и окомплектоването на хората и техниката, които ще работят по почистването на снега и заледените участъци по пътната настилка, тротоарните площи, стълбищата и дворовете при усложнени зимни условия и да осигурят своевременното им оповестяване и събиране, както и по сменната им работа. Да се осигурят необходимите луга, пясък, топло облекло и други материални средства.

С цел превенция, почистването да започне своевременно, за да не се допусне опасно натрупване на сняг и заледяване. Да се отстраняват опасните ледени висулки и натрупвания на сняг по покривите и  да се предприемат мерки за предотвратяване замръзването на водопроводите се посочва  в заповедта.

Управителят на „В и К” ЕООД Ямбол трябва да създаде необходимата организация за отстраняване на възникнали аварии по водопроводната мрежа.Управителите на „ЕСО” ЕАД, Мрежови експлоатационен подрайон – Ямбол и на КЕЦ – Ямбол да организират бързото ликвидиране на възникнали аварии по съоръженията и електрическата мрежа на територията на общината при усложнените зимни условия e разпоредено още в заповедта на кмета.