Община „Тунджа“ получава 1 млн. лв. за текущ ремонт на пътя Кабиле – Жельо войвода

Община „Тунджа“ получава 1 млн. лв. от допълнителните трансфери към общинските бюджети, които Министерски съвет гласува на заседанието си на 4 ноември, съобщи на редовния брифинг и кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. Средствата са за обект „Рехабилитация на пътя Кабиле – Жельо войвода“ до връзката с АМ „Тракия“. Участъкът, за който се отпускат средствата за текущ ремонт, е с обща дължина 4,7 км. Той започва в близост до военните подразделения, преминава през с. Кабиле и свършва до връзката с АМ „Тракия“.

Искането за финансиране е направено още през месец февруари тази година с мотив, че пътят е с влошени транспортно-експлоатационни качества заради пренасочения трафик на моторни превозни средства в периода 2 юни – 9 септември 2020 г., докато се извършваше ремонт на пътя с. Крушаре – Ямбол.

В средствата са планирани и ремонт на прилежащите тротоарни настилки край пътя в самото село.

Кметът Георги Георгиев изрази благодарност към служебното правителство за отпуснатите средства, които са крайно необходими заради състоянието на пътя и важността му като достъп до автомагистралата и Археологическия резерват „Тракийски и античен град Кабиле“.

Общината ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, след което могат да бъдат извършени строителните дейности.