Община „Тунджа” отбеляза достойно своята 30-та годишнина от създаването си

С празнична церемония, посветена на Деня на община „Тунджа” и 30 години от нейното създаване продължи празничния 21 април 2017  година, за една от най-успешните общини в България.

Празничен водосвет, по случай юбилеят на Община „Тунджа”, отслужиха архимандрит Димитрий и протойерей Стоян, с пожелание за здраве, берекет и благоденствие.

Сред гостите, уважили поканата на кмета на общината Георги Георгиев бяха народният представител Кристиян Вигенин, Георги Чалъков – областен управител на Област Ямбол, Кирчо Карагьозов – народен представител в 42 и 43 НС, инж. Стоян Проданов – народен представител в 40 НС и председател на движение „Русофили”, област Ямбол, Максим Знаменский – първи секретар на посолството на Руската федерация в Република България, професор Иван Върляков – изпълнителен директор на РАО „Тракия“, кметът на община Болярово – Христо Христов, кметове и кметски наместници от населените места в община Тунджа, представители на държавни институции, бизнеса и неправителствения сектор.

На празника на община „Тунджа” гостуваха и официалните делегации на побратимените Рузски административен район, Московска област на Руската федерация и село Калчево, Болградски район от Република Украйна.

В своето приветствено слово кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев направи кратка ретроспекция на постигнатото от общината през годините във всички сфери на обществено – икономическия живот, и пожела на жителите и все така всеотдайно да работят за нейния просперитет.

Приветствие към кмета Георгиев, служителите в администрацията, общинските съветници, кметовете на населени места и всички жители отправиха народният представител Кристиян Вигенин, Максим Тарханов – кмет на Рузски административен район, Руска федерация и Иван Титоров – ръководител на делегацията от село Калчево, Болградски район, Република Украйна.

Поздравителен адрес от името на председателят на БСП Корнелия Нинова поднесе депутатът от БСП – Кристиян Вигенин.

С приветствени думи, произнесени на български език, се обърна към ръководството, администрацията и всички жители на община „Тунджа” Максим Знаменский, първи секретар на посолството на Руската федерация в България.

Празничната церемония завърши с прекрасните песни и ритми на танцова формация „Пандъклийчета 2006”, село Тенево, фолклорен ансамбъл „Тунджа“ и малката Симона Славова от детска градина „Изворче”, с. Кабиле със стихотворението „Аз съм Българче”.

В края на откриването малката Симона пусна на свобода бял гълъб. Според стари поверия, той не е просто птица, а символ на чистотата, надеждата и мира, както и на вечния полет на човешкия дух към красота, хармония и съвършенство.

Нека неговият полет е символ на целеустремеността, несломимостта и величието на духа на тунджанци, защото Община „Тунджа” е повече от община. „Тунджа” е общност. Общност от хора, традиции, ценности и перспективи.