Община „Тунджа“ обявява конкурс за литература и изобразително изкуство „Красива си земя тунджанска“

   Община „Тунджа“ обявява конкурс за литература и изобразително изкуство „Красива си земя, тунджанска“, посветен на Деня на общината – 22 април. В него могат да участват възпитаници на образователни институции – училища, детски градини, школи, клубове, центрове за подкрепа и личностно развитие, културни институции, читалища  и др. на територията на община „Тунджа“.

В категория „Литература“ са определени три възрастови групи за ученици от 1 до 12 клас, а жанровете са – приказка, разказ, есе и стихотворение.

В категория „Изобразително изкуство“ могат да се включат и по-малки участници – първата възрастова група е от 4 до 7 години, останалите три са за ученици от 1 до 12 клас. Рисунките могат да бъдат свободна техника, няма ограничения в избора на материали.

Кандидатите имат право да участват с не повече от две произведения в дадена категория, специално подготвени за конкурса.

Краен срок за представяне на конкурсните материали – 7 април, резултатите ще бъдат обявени на 13 април на сайта на общината, а награждаването на победителите ще бъде на 19 април от 15 часа в сградата на община „Тунджа“.