Обучение по пожарна безопасност за учениците от Веселиново

Служители от РДПБЗН-Ямбол проведоха обучение по пожарна безопасност на учениците и педагогическия персонал от училище ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново в началото на тази седмица.
Учениците бяха запознати с правилата за поведение при възникване на пожар в училище, вкъщи, в гората, с ЕЕНСП 112, както и с благородната и самоотвержена професия на пожарникаря.
След приключване на теоретичната част, бе проведена учебна евакуация, в която всички ученици, организирано и безопасно бяха изведени от сградата на училището, където нашите гости им бяха подготвили изненада.
В двора на училището беше изложено специализирано облекло и оборудване, което ежедневно пожарникарите използват при изпълнение на служебните си задължения.
Педагогическия персонал бе обучен за работа с различните видове пожарогасители, като им бе обяснен начинът на действие и спецификата на работа с всеки един от тях.
Целта на организирането на това мероприятие с демонстративен характер бе да подпомогне формирането на необходимото поведение и действия на подрастващите при пожари, бедствия и извънредни ситуации, както и за прилагане на необходимите защитни мерки.
Обучението се проведе от  Виктория Димитрова, Пеньо Йорданов и Весела Комитова, служители в група ПК и ПД при РДПБЗН-Ямбол.