Област Ямбол със силно присъствие в новото ръководство на БСП

Област Ямбол за първи път има толкова много представители в новите ръководни органи на БСП – Националния съвет, Изпълнителното бюро и  Националния предизборен щаб. Това съобщи на пресконференция в Ямбол зам.-председателят на Народното събрание и зам.-председател на БСП Кристиан Вигенин, който е и народен представител от Ямболски избирателен район.

В Националния съвет Ямбол има четирима представители – пряко избраните от всички делегати на конгреса – Кристиан Вигенин, председателят на БСП – Ямбол Катя Георгиева и кметът на „Тунджа“ Георги Георгиев и делегираният представител на областта, единодушно избран от всички делегати – председателят на БСП „Тунджа“ Нели Славова. „За пръв път от много време са пряко избрани хора, които са от самите организации, за пръв път делегираният представител е жена и за пръв има двама представители в Националния съвет от община „Тунджа“, коментира Кристиан Вигенин и допълни, че това е признание за доброто състояние на структурите в региона, за доброто им представяне на избори и постигнатите резултати и признание към община „Тунджа“, която от създаването й се управлява само от БСП.

В Изпълнителното бюро са избрани председателят на ямболската организация Катя Георгиева, а Кристиан Вигенин е зам.-председател на БСП по международна дейност. Той коментира, че за първи път член на ямболската организация, който работи на място, е член на Изпълнителното бюро на БСП, което също е признание.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев е избран и за член на Националния предизборен щаб.

Катя Георгиева очерта най-важните решения на Националния съвет и на Изпълнителното бюро – на всеки 2 месеца Изпълнителното бюро ще прави изнесени заседания във всички области на страната, за да могат редовите членове директно да поставят проблемите си; на всеки 2 месеца Бюрото ще се среща с представители на местната власт – кметове и общински съветници и във всеки първи вторник от месеца Изпълнителното бюро ще се среща с европейските депутати. До месец ще бъдат конструирани и областни съвети по новоприети правила.

Като член на Националния предизборен щаб Георги Георгиев коментира, че печеленето на избори е 99 % организация и 1 % непредвидими стихийни бедствия и изрази надежда, че БСП ще направи необходимото, за подготви предизборни документи, добри кандидатури и ще проведе отговорна и честна кампания, за да спечели изборите.