Областният управител стартира процедурата по отчуждаване на имотите и обезщетяване на собствениците за изграждане на обходен път Юг Ямбол

Областният управител на област Ямбол започва процедура по отчуждаване на имоти частна собственост и обезщетяване на собствениците на необходимите за изграждането на Обект „Път II-53 „Ямбол-Средец“ , участъка „Обходен път на град Ямбол Юг – ново“ терени. Това е един от очакваните и много необходими проекти, който ще доведе до облекчаване на трафика и извеждането му по ново обходно трасе. С реализирането на този проект ще се доизгради цялостният околовръстен път на областния град.

Средствата необходими за изплащане на обезщетенията на собствениците са осигурени и са в сметката на Областна администрация Ямбол. Областният управител, съгласно Закона за държавната собственост ще извърши обезщетяване на собствениците на 6 имота в урбанизираната част на Ямбол и за 8 земеделски имота също на територията на Ямбол.

Процедурата по отчуждаване ще бъде извършена със Заповед на областния управител на област Ямбол, с която ще бъдат информирани заинтересованите лица.

С извършването на отчуждителното производство проектът, обектът „Обходен път Юг“ Ямбол ще бъде не само теренно осигурен, а ще бъде обезпечено неговото изграждане.