Областната комисия по безопасност на движението по пътищата с нови мерки за обезопасяване в няколко населени места

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата на поредното си заседание взе конкретни решения касаещи населени места от областта. Става дума за селата Веселиново, Кукорево, Могила, Окоп. Заседанието бе ръководено от областния управител Димитър Иванов. 

След оглед на експерти от няколко институции на място и разгледани конкретните искания на кметовете на населените места се стигна до конкретните мерки и решения на поставените проблеми. Специалистите считат, че в урбанизираната територия на с. Кукорево на републикански път III- 5304 има изградена повдигната пешеходна пътека в участъка с най-голям пешеходен поток и няма необходимост от изграждане на нови неравности. За намаляване на скоростта в селото ще бъдат поставени допълнителни знаци насочващи вниманието за наличие на пешеходци.  Във връзка с искането за възстановяване на липсващи пътни знаци и пътна маркировка в участъка при с. Веселиново, община Тунджа мерките, които се предприемат са пешеходна пътека с хоризонтална маркировка в зоната на автобусните спирки и търговските обекти в урбанизираната територия. Пешеходната пътека ще бъде сигнализирана с необходимата вертикална сигнализация. За ограничаване на скоростта на движението по републикански път I -7 „Петолъчката – Могила – Окоп“ в урбанизираната територия на с. Могила е предвидено поставяне на напречна шумна маркировка в зоната на кръстовището на републиканския път с улица за кметството. При необходимост ОПУ ще монтира и знак А 21. Искането на кмета на с. Окоп, община „Тунджа“ към комисията бе свързано с обновяване на метална автобусна спирка на път I -7 до входа на селото и освежаване на пешеходна пътека в същия район. Проверката на експертите показа, че спирката е общинска собственост и касае община „Тунджа“, а що се отнася до пешеходната зона тя ще бъде обновена от ОПУ Ямбол.

Областният управител Димитър Иванов постави още един въпрос за обсъждане и поиска ангажимент от останалите институции относно скорошен трагичен инцидент на главен път І-7  в района на с. Каравелово. Става дума за настъпилото ПТП с три жертви. Областният управител категорично поиска поставянето на допълнителни пътни знаци, обозначаващи тази част от пътя като опасен участък, ограничаване на скоростта, както  и изсичане на дърветата  и храстите  от двете страни на пътя и отклонението.