Облагородяват пространството около пилона със знамето

Дейностите по облагородяване на пространството около 55-метровия пилон с българското знаме и на пътя, водещ към него на хълм Боровец в Ямбол, напредват успешно. С цел подобряване на условията за посетители в момента се извършва асфалтиране на пътя. Предстои допълнително изграждане на вертикална планировка, парково осветление, парапет на площадката пред пилона, както и монтиране на чешма.

В очакване на официалното откриване през септември най-високият български флаг в урбанизирана територия ще ни напомня за историята и героизма на нашите предци. Община Ямбол се надява, че и това място ще се превърне в любимо за разходки и посещения на жителите и гостите на града.

Инициативата за поставянето на българското национално знаме е свързана с историята на България. Идеята за създаването на неговия първообраз принадлежи на ямболския патриот – Иван Параскевов, а изработването и извезването му е дело на неговата дъщеря Стилияна Параскевова. Голяма част от средствата за 55-метровия пилон, който всеки ден ни напомня за ямболския принос в създаването на един от националните ни символи, са събрани от дарителска кампания.