Нов физкултурен салон и две нови спортни площадки ще бъдат изградени в училища в град Ямбол

В три училища на град Ямбол ще бъдат изградени нови спортни обекти с  финансиране от Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища (2024 – 2027 г.). Община Ямбол съдейства на образователните институции във всички фази на подготовка и подаване проектните предложения пред Министерството на образованието.

Изцяло нов физкултурен салон ще радва учениците от Начално училище „Професор П. Нойков“ гр. Ямбол. Общият размер на отпуснатата инвестиция е 1,5 млн. лв. Проектът предвижда изграждането на спортна зала с площ 799,50 кв.м, с обособени съблекални, санитарни и помощни помещения, офис за педагогическия персонал и др.

Нови спортни площадки ще бъдат обособени в дворовете на Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Ямбол и в Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ гр. Ямбол.

С отпуснатите 200 хил.лв. за НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъдат изградени комбинирани игрища- две за баскетбол и едно за футбол с обща площ от 1176 кв. м и специализирана настилка, както и ще бъде доставено и монтирано необходимото спортно оборудване.

По програмата са отпуснати и средства в размер на 199 967 лв. за Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ гр. Ямбол. Там ще бъде изградена комбинирана площадка от две нови баскетболни игрища с обща площ 868 кв. м и лекоатлетическа писта с 4 коридора. Те също ще бъдат със специализирана настилка, осигурени са средства и за доставяне на спортно оборудване и оградни пана.