Нов клуб по акробатика ще възражда славата на ямболската школа

На 23 октомври, неделя, от 11:00 ч., с Ден на отворените врати за акробатиката, в зала „Диана“, стартира своята дейност най-новият спортен клуб в града ни –  Клуб по спортна акробатика „Керязов“ Ямбол.

На събитието ще присъстват заместник-кметът на Ямбол и вдъхновител за възстановяването на спортната акробатика в града – Енчо Керязов, както и Недко Костадинов – генерален секретар на Българска федерация по спортна акробатика.

Община Ямбол, заедно с учредителите на клуба, канят в култовата зала по акробатика на зала „Диана“ всички деца и техните родители, които искат да се запознаят с този красив спорт. Там ще бъде и треньорският екип, който започва да води заниманията с подготвителните групи под методическото ръководство на създателя на Ямболската акробатична школа Димитър Плочев.

Със създаването на този нов клуб по спортна акробатика се възстановява знаков за Ямбол спорт, донесъл световна слава с шампионските титли на Боянка Ангелова, Димитър Минчев -Йогата, Маргарита Моллова и целия звезден отбор на заслужилия треньор по акробатика Димитър Плочев.