Нова инвестиция в клубовете на пенсионера

Община „Тунджа“ депозира проектно предложение „Социална платформа „Тунджа“- възможности за активно включване в малките населени места от селски тип“ по обявената процедура за подбор на проекти на МИГ-Тунджа, по процедура BG05M9OP001-2.077 „МИГ Тунджа – Активно приобщаване с оглед насърчаване на равните възможности, подобряване достъпа до социални и здравни услуги и по-добра пригодност за заетост“, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

По проекта е предвидено да бъде закупено ново обзавеждане и оборудване в клубовете на пенсионера и осигурена среда, близка  до социалните услуги в общността. Дейностите по проекта ще се фокусират върху предлагане на възможности за активно включване и качествена грижа за деца и възрастни в риск, в т.ч. и с увреждания, както и подобряване достъпа да услуги за кариерно развитие и участие в пазара на труда на членове на семействата им.

В рамките на проекта ще бъдат структурирани два нови центъра в с. Козарево и с. Ханово, които ще предлагат почасови услуги за лица в риск, вкл. деца и лица с увреждания, както и подкрепящи услуги за техните семейства. За пълноценната доставка на интегрираните социални и здравни интервенции, съчетани с механизми за социализация, по проекта ще бъде формиран и мобилен екип от специалисти, който ще обслужва центровете за почасови услуги, клубовете на пенсионера и ще оказва подкрепа в домашна среда на децата и лицата със затруднена мобилност.

Внесеното проектно предложение е на стойност 360 227.81 лева и ще  се реализира  за период от 12 месеца.