Национален събор на Българския младежки Червен кръст

Над 70 делегати от клубовете на БМЧК в цялата страна участваха в Националния събор на Българския младежки Червен кръст, най-висшият форум на младежката организация, провел се в заседателната зала на Национална Априловска гимназия, гр. Габрово.
Делегатите приеха отчета за дейността на БМЧК за 2017 г., в който са отразени резултатите и постиженията на младежката организация в многообразната й дейност през периода. Приет бе и план за работа на БМЧК на национално ниво през настоящата година. През втория ден делегатите обсъдиха и гласуваха промени в Статута на Български младежки Червен кръст.


От БМЧК – Ямбол участие взеха двама доброволеца – Стели Джамбазова и Анелия Петрова, както и щатния специалист по младежка дейност – Гергана Георгиева.
Доказателството за активната работа на доброволците от БМЧК – Ямбол са одобрените проекти на младежката ни организация. На официална церемония по време на събора бяха връчените чекове със сумите, необходими за реализиране на проектите през 2018г. Отличените проекти са доказателство за водещата позиция на младежката ни организация в страната, което ни дава повод за гордост.
Всички гости и делегати на форума се включиха в символичното отбелязване на предстоящата 140-годишнина на Българския Червен кръст, чрез пускането на 140 червени и бели балони, символизиращи основните цветове на емблемата на организацията.

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол