НАП Ямбол с нови банкови сметки от 1 август

От утре офиса на НАП Ямбол ще има нови банкови сметки за плащане на данъци, осигуровки и други публични вземания. Промяната се налага от 1 август 2018 г заради вливането на СИБАНК в Обединена българска банка, в които приходната администрация е поддържала сметки досега.

По новите сметки ще се нареждат плащания от граждани и юридически лица с регистрация във всички офиси на НАП в град София, включително регистрираните в „Средни данъкоплатци и осигурители“, както и офисите София-област, Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Русе, Стара Загора и Ямбол.


Няма промяна в банковите сметки на останалите офиси на приходната агенция.
Ползвателите на електронната услуга за плащане на задължения към НАП, достъпна в Портала за е-услуги на НАП ще могат да продължат да плащат без такси по електронен път. Запазва се и възможността за плащане без такса на ПОС терминал във всички структури на НАП.

Всички клиенти на НАП, засегнати от промените ще получат съобщение по електронната поща, допълват от приходната агенция. Номера на сметки няма да бъдат посочвани в кореспонденцията по имейл от съображения за сигурност. Информация за новите сметки е публикувана на сайта на приходната администрация, в рубриката „Плащане“, подрубрика „Банкови сметки“.

За допълнителна информация клиентите на НАП могат да се обърнат към колцентъра на агенцията на телефон 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg