Наградиха изявени лесовъди

     В традиционната седмица на гората отбелязваме професионалния празник на лесовъдската колегия в България. Регионален съвет на лесовъдите с район на дейност на територията на РДГ- Сливен награди номинираните изявени лесовъди от Сливенска и Ямболска области.
С встъпителни думи на инж. Неделин Недков – директор на Регионална дирекция по горите – Сливен беше открита тържествената церемония по награждаването на лесовъдите, които през 2022 година са лицето на тази професия.
    Председателят на Регионалния съвет на лесовъдите с район на дейност РДГ- Сливен инж. Мирослав Маринов с думи на благодарност и мотивация за бъдещи професионални успехи връчи грамота за признателност и висока оценка за проявен професионализъм към устойчивото стопанисване на горите с приз „Лесовъд на годината 2022 г.“ на инж. Кремена Атанасова – главен експерт в РДГ- Сливен.
     Емоционално и с благодарност беше приветстван т.л. Стоян Петков – началник горскостопански участък в ДГС- Твърдица от инж. Златка Азманова – заместник директор на ЮИДП -Сливен за дългогодишния му отдаден труд и професионализъм в полза на Българската гора и удостоен с приз „За цялостен лесовъдски принос“ .
      С удоволствие и пожелание за отдаденост в лесовъдската професия инж. Станимир Сотиров – заместник директор на ЮИДП удостои т. л. Кемал Кьойбаши – началник горскостопански участък в ДГС -Тича с приз „За значителен принос за популяризиране и повишаване имиджа на лесовъдската професия“
       Не бяха пропуснати и служителите по контрол, които са ежедневно на терен и които професионално и с чест отстояват законността в нашите гори. Инж. Неделин Недков – директор на РДГ- Сливен награди т.л Меджнун Османов Мустанов – горски инспектор в РДГ -Сливен за „Служител по контрол върху дейностите по опазване на горските територии-2022 г.“
С думи на благодарност отличените лесовъди се обърнаха към колеги и близки. Те си пожелаха да бъдат здрави, смели и отговорни лесовъди, работещи за зеленото богатство на България.