Мъж влиза зад решетките след управление на камион в пияно състояние

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо 45-годишен мъж, подсъдим за управление на камион в пияно състояние

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Малин Н. Той е подсъдим за това, че е управлявал превозно средство – товарен автомобил с прикачено ремарке, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда. Деянието е извършено на 25.06.2016 г. по път, разположен на територията на общ. Елхово – престъпление по чл.343б, ал.2, вр.ал.1 от НК. Подсъдимият има предходна присъда за идентично престъпление, която е влязла в сила през 2014г.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е управлявал товарен автомобил с прикачено към него ремарке. В един момент подсъдимият изгубил контрол над превозното средство, в следствие на което камионът напуснал платното за движение и спрял в канавка. Пристигналите на място автоконтрольори от полицейското управление в гр. Елхово извършили проба за алкохол на Малин Н., който бил тестван с техническо средство „Дрегер“. Така било установено наличие на концентрация на алкохол в кръвта на подсъдимия 1.75 промила.

На Малин Н. е наложено и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 20 месеца.

Присъдата на Районен съд – Елхово подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Ямбол.