Множат се заявките за участие в Конкурса- надпяване“С песните на Вълкана Стоянова“ и народния събор „Мараш пее“

Близо 50 са вече заявките за участие в 10-то издание на Конкурсът-надпяване“С песните на Вълкана Стоянова“ Стралджа 2017 като продължават да пристигат нови. Тази година организаторите отчитат и повишен интерес към народния събор „Мараш пее“.Потвърдените 20 заявки от танцови колективи до момента са  от различни краища на страната, което ще създаде очаквано разнообразие.

   На своето заседание организационния съвет, който се председателства от кмета Атанас Киров, отчете добрата предварителна работа по изготвяне и разпространение на Статутите, сценографска и техническа  подготовка на фолклорните прояви, изготвяне на рекламни материали и сценарии.

    В журито за двете събития са привлечени  авторитетни личности, познавачи на българския фолклор  като  проф. Иван Тодоров, проф. Николай Ников,  доц. Крум Георгиев, Дарина Славчева, Румян Занев, Мария Градешлиева, Стойчо Тончев,  Стоян Варналиев, Георги Пенев, Нели Тончева Кавалджиева, Георги Костов.

   Освен наградите, които традиционно осигурява община Стралджа, тази година  те ще увеличат със Специална награда на Младежки фолклорен съюз.

   Прослушванията  на Конкурса-надпяване  започват на 20 май- събота от 10ч. в Клуб на пенсионера – Стралджа. Вечерта от 20ч. на откритата сцена на площада ще започне Гала концерта в който ще вземат участие  Дарина Славчева, Айшенур Орханова, Атанас Тодоров, носители на Голямата награда от конкурса, Стоян Варналиев, единственият отличен със Специална награда, Радостина Йовкова, Нина Арнаудова, Донко Марков отличени с Първа награда както и лауреатите от 10-я конкурс.

    Ако обичате българската народна музика, песни и танци, ако искате да се заредите с българско самочувствие и гордост, посетете Стралджа на 20 и 21 май!