Младежите от бъдещия Младежки парламент на Ямбол се срещнаха с кмета Валентин Ревански

Учениците, които ще съставят Младежкия парламент в община Ямбол, обсъдиха вълнуващи ги проблеми с кмета Валентин Ревански. Младежите активно участваха в разговора с въпроси и предложения. Срещата се състоя по инициатива на кмета на Ямбол.

„Благодаря Ви, че приехте поканата да се видим. Исках да се възползвам от възможността, че сте тук, в сградата на Община Ямбол, да поговорим с Вас и ако имате някакви предложения, да ги обсъдим. Изключително важно за мен и за моя екип е да получаваме предложения от младите хора как да се развива града, да кажете Вие от какво имате нужда и ако ни е по силите и възможностите, да предприемем някакви действия и да си свършим работата,“ каза Валентин Ревански.

Младежите поставиха редица проблеми пред кмета: за отпускане на стипендии на талантливи деца, за разделното събиране на отпадъци, за създаването на още възможности за спорт на открито в Ямбол, за сутрешната физзарядка и др.

Учениците споделиха, че са провели анкета сред 30 техни съученици по въпроси свързани с града.

Преди срещата  младежите присъстваха на сесия на Общински съвет и с интерес изслушаха изказванията и коментарите на общинските съветници и ръководството на Община Ямбол.