Местни избори 2019: Предизборна среща на АБВ в село Межда

    Кандидатите на ПП АБВ за кметове и общински съветници  в община „Тунджа” се срещнаха с жителите на тунджанското село Межда. В непринуден разговор с хората те споделиха своите виждания за бъдещото управление на общината, за проблемите на населените места, за решенията, които ще подобрят живота в тях. „Като един от вас аз много добре познавам кои са болките на хората по селата”, сподели с присъстващите кандидатът за кмет на община „Тунджа” Иван Йоргов. За голяма част от хората той е добре познат, защото живее и развива бизнеса си на територията на селската община. „Тунджа” се нуждае от повече сигурност, повече внимание към земеделието и животновъдството – все неща, които ще върнах хората към селата, категоричен е кандидатът на АБВ. Заедно с него в Межда беше и водачът на листата Здравко Златаров. В обръщението си към хората той наблегна на традициите, които българското село съхранява и желанието с водената политика това да се запази, за да съхраним и своята идентичност като народ.

     Пред жителите на село Межда застана и техния съселянин Димитър Андреев – млад земеделски производител, избрал да живее и работи на територията на община „Тунджа”. Като един от кандидатите за общински съветници той апелира младите хора да се обърнат към селото и да дадат шанс на земеделието и животновъдството да се развиват, като по този начин  се спре тревожното  обезлюдяване на малките населени места.

     Празнична атмосфера в края на разговора създаде певческата група при НЧ”Зора”, а по традиция читалището получи като дарение книги за библиотечния си фонд.