Майка и дъщеря дариха икони на храм в Стралджа

Евелина и Йолина Костови, майка и дъщеря, направиха дарение за храма „Св.Архангел Михаил“ и на Община Стралджа. След като двете имали нещастието да преживеят трудното лечение на КОВИД 19 и получили сумата от направена застраховка, взели своето решение да дарят тези средства до стотинка. Йолина веднага предоставила своите 500 лв. на Община Стралджа с пожелание да бъдат използвани за подпомагане лечението на нуждаещ се съгражданин. Ръководството на общината изразява своята благодарност за благородния жест на един млад човек с обещанието средствата да бъдат насочени за спасяване на човешки живот.
Евелина, която е радетел за подпомагане на църквата в Стралджа, подарява закупените от нея десетки икони на същата стойност. Сред тях са „Вси български светии“, „Св.Троица“, „Св.Богородица“,“Дванайсетте Апостоли“, „Св.Константин и Елена“, „Св.Козма и Дамян“, „Св.Трифон“, “Св.Екатерина“… „Направихме дарението от сърце, защото душата ни го поиска!“, скромно споделя Евелина. Голяма част от иконите са изработени в Гърция, а след като научава за идеята, лично майсторката също се присъединява и дарява една от любимите си икони / „Покров Богородичен“ /на стралджанския храм с пожелание да го посети.
От църквата в Стралджа потвърждават, че за последните години това е най-голямото дарение на икони с пожелание за здраве и благослов на всички християни.