КУПИ и ДАРИ за лечение на деца, пострадали при пътна злополука

Българският Червен кръст и „КЛЕВЪР БУК“ ООД стартират съвместна кампания в полза на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия. В периода от 01.11.2019 г. до 01.02. 2020 г. издателството ще отчислява по 20 % от всеки продаден комплект образователни карти за игра („Бъди в безопасност“, „Бъди здрав“, „Бъди щастлив“) от електронния си магазин. Всички средства ще бъдат използвани за лечението и рехабилитацията на деца, пострадали при пътни инциденти.

От създаването си през 2005 г. досега Националният дарителски фонд на БЧК е предоставил финансова помощ на стойност 441 177 лв., като са подпомогнати семействата на 757 деца от цялата страна, пострадали от пътнотранспортни произшествия. Фондът работи активно и за превенция на пътния травматизъм и за опазване на живота и здравето на българските деца. С обединените усилия на партньорите се организират уроци по пътна безопасност и първа помощ, викторини за правилата на пътното движение, състезания за майсторско управление на велосипед и др.

Във Фонда членуват: Главна дирекция “Национална полиция” към МВР, Министерство на здравеопазването, Министерство на транспорта, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Съюзът на българските автомобилисти, Българският футболен съюз, Асоциацията на производителите на автомобили и техните представители в България, „Медицински център – Булмедика“ ООД, „Здравноосигурителен институт” АД, Българска асоциацията на пострадали при катастрофи, Фондация „Приказка за пътя“ и др.