Координационна среща на областния управител с институциите отговарящи за изборния процес

Областният управител на област Ямбол Георги Чалъков проведе координационна среща относно организационно техническата подготовка за произвеждане на парламентарните изборите на 26 март. На срещата участие взеха всички ангажирани в процеса представители на РИК Ямбол, петте общини, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, Информационно обслужване и екипът от Областна администрация.

„Целта на всеки от нас е да проведем честни и нормални избори, без манипулации“, каза областният управител. До средата на следващата седмица трябва да бъде предоставена информация в Министерски съвет и ЦИК относно помещенията по общини, в които се предвижда да се съхраняват изборните книжа и материали, които се предават след изборния ден, информира Георги Чалъков. Главният секретар на Областна администрация Ямбол Павлина Пенева подчерта добрата установена практика в областта по подготовка и провеждане на избори, както и доброто взаимодействие с общини и институции. На този етап имаме уверение, че приемането и обработката на секционните протоколи ще става отново в зала „Диана“ в Ямбол. Предстоят доуточняване на процедурите.

От ОДМВР Ямбол информираха, че във връзка с изборите е създаден оперативен щаб в дирекцията, който ще следи процеса. Новост в изборния процес са телефоните за сигнали на дежурен прокурор и дежурен в районните управления на МВР, които ще бъдат на таблата пред избирателните секции.