Концертът „Великденско настроение“ показа талантите на потребителите на социални услуги в община „Тунджа“

Концертът на социалните услуги в община „Тунджа“ под надслов „Великденско настроение“ представи тяхното многообразие и талантите на потребителите им. На 12 април на сцената на с. Калчево с изпълнения се включиха потребители от всички социални услуги, за да покажат, че възрастта се мери с душата и силата на духа е по-важна.

Инициативата бе част от празничните прояви, посветени на 22 април – Деня на Общината.

Кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев подчерта в приветствието си, че този концерт е доказателство колко полезни са социалните услуги за тунджанската общност. Той припомни, че всички те и социалните проекти осигуряват различна социална подкрепа на над 1430 потребители и заетост на 310 души. „Грижата за всеки един жител е една от най-важните цели на Община „Тунджа“, защото най-ценният ресурс е човекът и правото му на достоен живот“, каза още тунджанският кмет.

Дневният център за възрастни хора в с. Генерал Инзово се включи в концерта с песни и със сценката „Яйца берем“; Милка Трънкова от Дома за стари хора в с. Болярско представи весели анекдоти; дами от Центъра за социална рехабилитация и интерграция с. Калчево развеселиха всички с обичая „Благовещение“ и заедно с Хор към пенсионерски клуб „Сребърни коси“ изпълниха народни песни. Жените от Дневния център за стари хора в с. Скалица представиха пословици, сценката „Двете съседки“ и изпяха народни песни. Слънчевите потребители на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Франциск“ с. Веселиново изправиха всички зрители на крака, аплодирайки изпълненията им на песните „Здравей, как си приятелю“ и „Приятелството се подарява“.

Поздрав към всички потребители и служители на социалните услуги бяха изпълненията на Танцов състав „Тракиец“ с. Кукорево.

    Част от концерта беше и благотворителния базар с изработени от социалните услуги сувенири и лакомства, средствата от който бяха предоставени на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в с. Веселиново.

За да бъде празникът истински, Община „Тунджа“ беше подготвила сладка изненада за всички – огромна торта, която беше разрязана от кмета на общината и от председателя на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова.

Гости на празника бяха и заместник-кметът Димитър Димитров, секретарят на общината Галина Иванова и кметът на с. Калчево Петрана Георгиева.