Контрабанден тютюн за наргиле откриха на Митнически пункт Лесово

39 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово в камион с турска регистрация и управляван от турски гражданин, влизащ в България от Турция. Тютюнът е бил укрит в хладилник в шофьорската кабина и в сандъци под ремаркето на камиона. От пригодените тайници са иззети общо 39 пакета с по 1 кг тютюн за наргиле марка „AL FAKHER“ с различни аромати. Срещу шофьора на камиона, турски гражданин, е съставен акт за извършено нарушение на Закона за митниците.

Други 15 200 къса /760 кутии/ контрабандни цигари са иззети от митническите служители на МП Лесово при съвместни проверки с митнически мобилни групи през последното денонощие. Цигарите са откри в тайници на четири камиона- два с българска и два с чуждестранна регистрация, пътуващи от Турция за България.

8 400 къса /420 кутии/ цигари „L&M“ и „Pall Mall“ са били укрити в кабината на камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Други 4 000 къса /200 кутии/ цигари с марка „Victory Slims Deluxe“ е превозвал в шкафове в шофьорската кабина ирански гражданин. 2 800 къса /140 кутии/ цигари от четири различни търговски марки са открити във фабрични кухини в тавана и под леглата в шофьорските кабини на два камиона с българска регистрация, управлявани от български граждани. Срещу четиримата нарушители са съставени актове по Закона за митниците.