Коледната елха в Ямбол грейна в светлини

„Ямбол е прекрасен град, който постоянно се развива и става по-красив. А красотата ни дава сили и надежда, че Ямбол е град с бъдеще. Всичко зависи от нас, да се трудим с мисъл за бъдещето, да се обединяваме и да си помагаме“. Това заяви кметът Валентин Ревански на минути преди запалването на светлините върху 11-метровата кавказка ела до сградата на общинската администрация.

Хиляди жители – малки и големи, уважиха поканата на Община Ямбол да споделят празничната атмосфера, която беше съпътствана с много веселие, песни на Детска хорова школа „Проф. Г. Димитров“ с ръководител Весела Пастърмаджиева и от Дядо Коледа. Децата и родителите им се забавляваха и с куклено-театралното представление на Държавен куклен театър „Георги Митев“ на спектакъла „Стихотворението“. Но най-вълнуващо за всички беше лазерното шоу с анимации и музика.

Към децата кметът Ревански се обърна със съвета да помагат на родителите си и да ги слушат и пожела здраве и топлина във всеки ямболски дом.

Петметров светещ Дядо Коледа и коледна гора допълват тази година коледната украса в Ямбол. Централният площад грее и с 14-метрова комета, сфера с формата на играчка за елха и още много кътове за коледни снимки.

В информационния център на Общината е украсена „Елха на желанията“ със специални картички, на които са записани желанията на 53 деца от посочените институции. Благотворителната инициатива на община Ямбол за цел да подкрепи и помогне на децата от ямболските центрове за настаняване от семеен тип и защитени жилища, които се нуждаят от помощ и подкрепа. Всеки желаещ да усмихне дете в нужда може да изтегли една от картичките, да закупи подарък и да го остави на гише „Информация“ в Община Ямбол. След това Общината ще се погрижи да предаде подаръците на децата.