Кметове на три села и младежи обсъдиха празнични инициативи за Коледа

Село Роза бе домакин на среща между кметовете на селата Роза, Ханово и Ботево, както и членове на Сдружение „Роза – 2022“
 
Кметство село Роза и Сдружение „Роза – 2022“ инициираха среща с кметовете на селата Ханово и Ботево, на която присъстваха и младежи от село Ханово. Темата на обсъждането бяха предстоящите коледни празници.
Като кметове на съседни до Роза села, Петя Йорданова и Татяна Йовчева, имаха желание да разберат повече за Коледния концерт и базар, който Сдружение „Роза – 2022“ организира вече две последователни години, а през 2023-та предстои и третото такова събитие.
На срещата бе обменен подробен опит за организацията на коледните събития в Роза, като поставянето на коледната украса, нейното запалване и логистиката по организирането на по-мащабни базари и концерти по случай Коледа.
Младежите от село Ханово се интересуваха от работата на Сдружение „Роза – 2022“, като заявиха желание да организират подобни инициативи и в своето родно село.
Припомняме, че насърчаването на работата между съседни села в община „Тунджа“ бе една от основните цели в екипа на кмета на общината Станчо Ставрев по време на неговата предизборна кампания.