Китайският посланик ще бъде на официално посещение в Ямбол

На 6 юни Негово Превъзходителство г-н ДУН Сяодзюн, посланик на Китайската Народна Република, ще бъде на официално посещение в Ямбол. Гостуването е по покана на ръководството на община Ямбол.

Визитата  ще продължи почти през целия ден, а по време на посещението ще се обсъдят възможности за културно и икономическо сътрудничество.

Програмата предвижда посещения на различни културни институции, както и на изградени и новоизграждащи се паркови зони в Ямбол. Предвидено е високите гости да посетят и предприятие в града.

Китайската икономика е една от водещите в света и по време на срещата ще се търсят възможности за партньорство и инвестиции. Културата на голямата азиатска страна е популярна в България и ще се търси съдействието на Негово Превъзходителство г-н ДУН Сяодзюн, посланик на Китайската Народна Република, за експониране на образци от китайската култура в някои от новоизграждащите се паркови зони в Ямбол – линеен парк „Корито на река Тунджа“ или бившето „Опитно поле“. Идеята е на ръководството на община Ямбол и е част от стратегията за развитие на културния туризъм в Ямбол.