Камерите по селата помагат за разкриване на престъпления

Общо 233 престъпления са регистрирани на територията на община „Тунджа“ през 2021 г. (211 са били през 2020 г.), а пътните произшествия са 73, съобщи пред кметовете и кметските наместници началникът на РУ „Полиция“ – Тунджа главен инспектор Илиян Анастасов. Разкриваемостта е 64,81 %, разкрити са 151 престъпления, 6 от селата са с нулева престъпност, най-висока е в населените места близо до града. Гл. инспектор Анастасов подчерта, че поставените от общината камери в селата имат голям принос за разкриване на престъпленията.

Той информира за проведените специализирани операции, за извършените 2429 проверки на карантираните 2315 души, за образуваните 5 дела за неспазване на карантината в селата Победа, Търнава, Скалица и Крумово.

Най-тежкото престъпление – убийство по непредпазливост, е извършено в Дряново от чужд гражданин, пребил баща си, който е починал по-късно в болница, но заедно с бъдещата му съпруга се опитали да заблудят полицията, че нараняванията са от катастрофа.

Най-многобройни са престъпленията срещу собствеността, има регистриран един подкуп, нанесени са телесни повреди и др.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари за доброто взаимодействие с полицията, благодарение на което успяват да създадат усещане за сигурност в тунджанските села.