ИСА-Ямбол с протестно писмо срещу блокадата край Крушаре

Индустриална стопанска асоциация – Ямбол изпрати писмо до министър-председателя на Република България, министъра на вътрешните работи, областния управител на област Сливен и кмета на град Сливен във връзка със затварянето на единствения път, свързващ градовете Ямбол и Сливен, край сливенското село Крушаре.

Според бизнеса блокадата на пътя създава напрежение и натоварва трафика през селата, където интензивното движение създава опасност за живота и здравето на гражданите. Отделно от това, пътят се удължава с повече от 20 км.

Транспортните фирми не мога да изпълняват разписанието си и закъснението им е с повече от 30 минути. Работещите закъсняват за работа. Всички легитимни стопански субекти понасят сериозни загуби от удължаването на маршрута.

 

На мястото на протеста стои един-единствен протестиращ гражданин, който при преминаване на автомобили навлиза на пътното платно, развява българското знаме и заявява, че автомобилите няма да бъдат пропускани.

Тази незаконна форма на гражданско неподчинение накърнява конституционните права за свободно придвижване на всички живеещи и работещи в региона граждани.

Нарушени са и основополагащите европейски принципи за свободно движение на хора и стоки.