Интерактивен пленер “ Съединението прави силата“

Под мотото „Съединението прави силата“ в двора на ОУ „Христо Ботев“, с. Кукорево се проведе интерактивен пленер на открито в две направления- фасадна живопис и детска рисунка. Докато художниците Николай Димитров и Даниел Дубаров рисуваха стенопис с лика на Христо Ботев и елементи от логото на Българското председателство на фасадата на училището, деца от детска градина „Щурче“, с. Кукорево и групите от селата Окоп и Победа рисуваха различни символи, свързани с България и Европейския съюз.

В хода на мероприятието децата рецитираха стихотворения, пяха песни, отговаряха на въпроси и демонстрираха своите знания за Република България и Европейския съюз.

Предстои да бъде проведен пленер на открито и в село Ханово, където ще бъдат изрисувани фасадите на читалището и кметството.

            Пленерите са част от проект „Да нарисуваме Съединението, да преговорим Членството, да поговорим за Председателството“, който се реализира от Община „Тунджа“ в партньорство със Сдружение „Читалища с бъдеще 2012“ и е финансиран чрез Националното сдружение на общините в Република България по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на ЕС 2018“.