Изложба „Дни на италианската култура в област Ямбол“

На 20 ноември 2018 г., от 17:30 часа, Община Ямбол, Областен управител на област Ямбол, Почетно консулство на Италия – Варна и ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол Ви канят на откриване на изложба „Дни на италианската култура в oбласт Ямбол“. Ще бъдат представени творби на двама италиански творци – Алесандро Киарапа и Антимо Бертолини.

Изложбата ще продължи до 29 ноември 2018 г.

Събитието е посветено на Европейската година на културното наследство – 2018 и се реализира в изпълнение на Работната програма за 2018 на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Областна администрация Ямбол е част от работната програма на МС и изпълнява Комуникационна стратегия на РБ за ЕС. Реализираните мероприятия са в рамките на Приоритет „2018 – година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз и приносът на България към европейските ценности“. Област Ямбол представя историята, културата, многообразието на Италия и италианската култура и взаимовръзките с българската, в общото европейско семейство.


ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол