Издателство „Захарий Стоянов“ дари над 400 заглавия на тунджанските училища

Издателство „Захарий Стоянов“ дари 400 заглавия на тунджанските училища в навечерието на новата учебна година, съобщи на редовния брифинг с ямболските медии издателят Иван Гранитски.

Дарението включва детска, учебна, помощна и класическа литература и ще обогати ученическите библиотеки в десетте тунджански училища.

„С ръководството на община „Тунджа“ се опитваме да дадем пример как трябва да се възкресят училищните библиотеки, за да се провокира интересът към книгите у децата още в най-ранна детска възраст“, коментира Иван Гранитски.

В продължение на няколко години издателството прави систематични и внушителни дарения на читалищните библиотеки в общината, а сега е насочило вниманието си и към училищните библиотеки. Идеята е до 24 май догодина училищните библиотеки да получат по 500-600 тома от литература, която се изучава в учебните програми и може да бъде полезна на учителите.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на издателя за добрата съвместна работа и за отношението му към тунджанските деца чрез поредния му благотворителен жест.