Зърнопроизводители и фермери си дадоха среща в Голямо Крушево

Зърнопроизводители и фермери  си дадоха среща в  Голямо Крушево, където беше отслужен традиционният  курбан за здраве, късмет и благоденствие от отец  Димитър Ингов.

 Свещеникът поръси със светена вода курбана и присъстващите и благослови зърнопроизводителите. Той помоли Бог да бъде винаги с  тях  и да укрепи ръцете им, да им помага, да отстрани от пътеките им всяко дяволско хищение и всяка спънка.Нека успешно преодоляват всяко затруднение, та като познаят своята сила, да прославят името Ти през всички дни на живота си, каза още в молитвата си отецът.

Кметът Костадин Иванов застана зад идеята, че комуникацията и личният контакт между зърнопроизводителите и кметство не трябва да се губи. В негово лице крушевските зърнопроизводители  ще имат нужната подкрепа по всички въпроси, свързани с дейността им. Той ги поздрави  за всеотдайния труд, който полагат в обработването на земята и отбеляза, че не е лесно да се развива този отрасъл, който е най-важен за нашата икономика. Зърнопроизводстото зависи както от фактора държава, така и от хората, от техния труд, а до голяма степен – и от природата. Той изрази увереност, че резултатите през тази година ще бъдат по-добри

Организатори на събитието са зърнопроизводителите Павел Манолов и Иван Кирязов.  Те са убедени, че тези срещи са винаги ползотворни, защото на тях се  дискутират различните трудности, които срещат в работата си.  На срещата присъстваха големи и  по-дребни зърнопроизводители, млади фермери и пчелари. Всички те са заинтересовани от актуалното състояние на сектора.