За кандидат-депутатите на „ДПС-Ново начало” – Ямбол доброто съвременно здравеопазване е инвестиция в бъдещето на България

    „Здравето на българските граждани, нормалното и ефективно функциониране на обществената здравна система изискват политическа воля и конкретни последователни действия. Наш приоритет е провеждането на цялостна реформа в системата на здравеопазването”. Това беше основното послание на кандидатите за народни представители от „ДПС-Ново начало” в Ямбол, които в поредица от срещи разясниха най-важните приоритети на коалицията в този сектор.

     В сектора картината не е добра, всяка година проблемите се задълбочават, вместо да се решават и е налице обща неудовлетвореност на граждани и пациенти от предлаганата здравна помощ, заяви областният председател на „ДПС-Ново начало” Николай Ганев, който е втори в листата в региона. Сред другите проблеми са недофинансиране на системата, липса на последователна политика за развитие на човешкия ресурс в здравеопазването, липса на инвестиции в лечебните заведения, недостиг и неравномерно разпределение на новите високи технологии и лекарства.

    В подкрепа на казаното, Николай Ганев даде за пример новата болница в Ямбол, която се строи повече от 40 години, базата на ДКЦ-1, която има нужда от обновяване  и по-съвременно оборудване, липсата на специалисти и недостигът на медицински кадри в здравните заведения в областта, затруднения достъп на хората от по-малките и отдалечени населени места до медицинска помощ.

    В срещите се включиха още кандидат-депутатите Мария Димитрова, Денис Димов, Метин Юмеров, Денчо Денчев и Стилиян Иванов. По време на разговорите те споделиха, че Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ предлага трансформация на здравния модел и ще работи за прекратяване на негативните здравно–демографски тенденции. Като национални приоритети коалицията извежда майчиното и детското здравеопазване, спешната медицинска помощ, профилактиката и социалнозначимите заболявания. А главната цел е подобряване на здравето на индивида, семейството, общността и цялото общество.

„ДПС – Ново начало с №8 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление