За два месеца приключи благоустрояването на четиринадесет обекта на различни места в Ямбол

Благоустройство, улеснен достъп за пешеходци, велосипедисти и шофьори, повече паркоместа в кварталите. Това е стремежът на ръководството на община Ямбол, за да се предоставят повече удобства за гражданите. Принципът е за дейностите да не се ангажира само един изпълнител на обектите, каквато е била предишната практика, а няколко фирми, които предлагат най-добри условия и качество. Благодарение на това, в града се работи бързо и ефективно на различни места, с по-голяма конкуренция както при цените, така и при качеството.

 „Винаги има какво да се желае в тази посока, но все пак публичните средства трябва да се използват ефективно. Полагаме старание и следим лично изпълнението на дейностите по всеки обект. Предстои да се възлагат още обекти на цялата територия на града“, коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански.

 140 паркоместа са обособени след приключване на ремонта на паркинга на ул. „Батак“ до централния кооперативен пазар. Настилката, с множество дупки, мрежовидни пукнатини и пропадания, която от години се нуждаеше от ремонт, вече е фрезована, положен е двупластов асфалтобетон. Изграден е нов тротоар откъм оградата на общинския пазар. Нови 110 паркоместа бяха обособени на ул. „Клокотница“ и в комплексите „Златен рог“ и „Възраждане“ след приключилите благоустройствени дейности.

 Зад бл. 1 на „Клокотница“ паркоместата са увеличени с 50, между блоковете 8 и 9 в „Златен рог“ и зад бл. 46 във „Възраждане“ – с по 30. Общата площ на ремонтираните участъци там е 3780 кв. м. Компрометираната тротоарна настилка е подменена. С бетонови павета са изградени новите паркинги, като тротоарните и зелените площи са отделени с бетонови бордюри.

В квартал „Зорница“, между 3-ти и 4-ти блок, също е изграден нов паркинг, който предлага допълнителни 50 паркоместа за живущите в района.

 Извършен беше и текущ ремонт на тротоарна настилка с площ от 530 кв. метра между бл. 9 и 8 в ж. к. „Златен рог“.

 Пред блок 1 на пл. „Страшимир Кринчев“, на участък от 510 кв. м, след фрезоване бяха положени нови два пласта асфалтобетон. Приключиха и ремонтните дейности между блок 2 и блок 14 в ж.к. „Хале“.

 С бетонови павета е подменена старата тротоарна настилка пред входа на „ДКЦ 1“ (Първа поликлиника), нови са и тротоарите между блок 19 и блок 22 в „Бенковски“. Приключи препавирането на настилката на ул. „Матвей Вълев“, в участъците от ул. „Малко Търново“ до ул. „Шипка“ и ул. „Янко Сакъзов“. На ул. „Козлодуй“ е завършен ремонтът на паркинга пред блок 1, в близост е ремонтиран и 200-метров участък. Продължава и благоустройството на ул. „Балатон“, в момента се ремонтира тротоарът и уличната настилка пред блок 2.

 Полага се нов тротоар с бетонови павета в ж.к. „Златен рог“ от обръщалото на авто-спирката до моста над Тунджа до бл. 5.

 Благоустройствени дейности предстоят, според предварителната програма на Общината, и в други райони на града.