Затварят читалищата и пенсионерските клубове

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка на територията на област Ямбол от 28 октомври, за срок от 14 дни се преустановява работата на читалищата и пенсионерските клубове. Нощните заведения и заведенията с жива музика ще работят при стриктно спазване на въведените от Министерство на здравеопазването мерки за работа. Това обсъди и реши Областния медицински съвет на свое заседание.

Решенията след заседанието съобщиха пред медиите областният управител Димитър Иванов и директорът на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева.

Ямбол и областта все още не са в червената зона, с най-висок брой заразени с коронавирус, но данните от последните дни са тревожни и растящи.

За изминалото денонощие с потвърдена положителна проба за COVID 19 от област Ямбол са 43 лица. Общо към днешния ден установените с положителна проба за COVID 19 от областта са 682. На домашно лечение са 151, хоспитализирани 21. Единствената болница в областта, която работи с ковид отделение МБАЛ „Св. Пантелеймон“ е изпълнила почти до край леглата определени за лечение на пациентите в тежко състояние.

Данните и анализа сочат, че разпространението на вируса в областта е дифузно и това изисква още по-строги мерки и внимание от страна на всички.

Призив към гражданите за спазване на противоепидемичните мерки отправи областният управител. „Отговорност на всеки от нас е да спазва мерките, защото предстоят още по-тежки месеци, за да запазим и себе си и лекарите“.