Засилени противоепидемични мерки и контрол в териториалните звена

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов проведе работна среща с ръководителите на териториални звена от областта във връзка със спазването на противоепидемичните мерки в институциите по отношение на COVID 19. „Разпространението на вируса и случаите на коронавирус инфекция и в някой администрации налага отново да се засилят мерките и контрола“, категоричен бе областният управител. В това число носенето на предпазни маски в институциите, провеждането на „сутрешен филтър“ с измерване на телесната температура на служителите преди да са влезли на работните си места, постоянна дезинфекция Фокусът да бъда обърнат най-вече към служителите, които работят с граждани, тъй като се срещат с голям брой хора всеки ден. Припомняме, че по изискване на Министерство на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции в страната, тези служители са задължени да работят с предпазни маски.

През следващите дни предстоят и засилени проверки от страна на РЗИ Ямбол, които ще следят за спазването на противоепидемичните мерки и дезинфекция на територията на институциите в Ямбол и областта.

„Наша отговорност като ръководители е да запазим здравето на служителите в институциите и на гражданите работещи с тях. Всички заедно трябва да продължаваме да полагаме усилия, а държавните институции трябва да са пример за работа при спазване на всички противоепидемични мерки!“, каза областният управител Димитър Иванов.

Д-р Генчева – директор на РЗИ Ямбол, припомни правилата за дезинфекция, които ръководителите на териториални звена трябва да са въвели и спазват. Специален акцент в работата на институциите трябва да са мерките за работа с гражданите.

По данни на РЗИ Ямбол, към този момент хоспитализираните лица на територията на областта са 17, а карантинираните 271.