Задържаха за 24 часа княгиня Калина и иззеха колата ѝ

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски – Калина, която вчера катастрофира след употреба на алкохол, е била задържана за 24 часа. Вече е освободена. Автомобилът, с който се е придвижвала, е иззет от полицаите. По случая вече е образувано и досъдебно производство.

В следобедните часове на вчерашния ден Калина се блъсна в бариерата на хотел в курорта Боровец. При пробата с дрегер е било установено според източниците на „Сега“, че тя е с 1.6 промила алкохол. Но княгиня Калина е отказала да даде кръвна проба, разкриха от прокуратурата за NOVA. Вчера МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде пробата. Сега разследващите ще вземат предвид резултата от дрегера.

Няма пострадали при пътното произшествие. 

Пред бТВ вчера съпругът й Китин Муньос каза,  че „Съпругата ми е изгубила кучето си. Много го обичаше. Има три кучета. Все още не можем да го открием. Тя е под стрес. Цяла сутрин обикаляхме Боровец. При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина“.

Катастрофата е станала край хотел „Мура“. Вчера в бюлетина на МВР бе съобщено за ПТП в Боровец. „Към 15.20 часа е подаден сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на изхода от паркинг на хотел в Боровец. Отзовалият се незабавно на място автопатрул установил водача – 51-годишна жена, като след направен тест с техническо средство пробата  отчела над 1,2 промила алкохол. Жената ще бъде придружена до болнично заведение за даване на кръвна проба. Работата по пълното документиране на случая продължава. „

Преди месец на излизане от денонощен магазин певицата Белослава бе задържана, защото пътен патрул откри 1.25 промила алкохол в кръвта й. Миналата седмица й беше повдигнато обвинение. 

Според закона управление на МПС с алкохол в кръвта над 1.2 промила, установено по надлежния ред, се квалифицира като престъпление от общ характер. Наказва се с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева. Според последните промени в НК автомобилът на водача трябва да бъде отнет.

segabg.com

EPA/BGNES архив