Забраняват напускането на областните градове по Великден

Напускането на областните градове по време на великденските празници – от Разпети петък до понеделник, ще бъде забранено. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че за това вече има заповед, издадена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

„На Разпети петък не се работи. Затова и няма да е позволено да се напускат областните градове“, аргументира се Борисов за решението да се затегне пропускателният режим тогава, цитиран от NOVA.

 

Пазарите ще работят и в четвъртък,

след това ще останат затворени за три дни и в понеделник отново ще може да обслужват клиенти.

„Разпоредих на министъра да отпуснем и четвъртък. Другите три дни ще издържат. Ще изсъхне ли за нощ лукът? Всеки взел по една връзка и вика – изсъхна ми лукът“, възмути се Борисов.

В резултат на създадената добра организация и стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки

на кооперативните пазари и цветните борси в периода от 13.04.2020 г. до 15.04.2020 г., за което показателни са извършените проверки, министърът на здравеопазването издаде нова заповед, с която разрешава функционирането им и на 16-ти април, се казва в съобщение на сайта на министерство на здравеопазването.

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-ти до 19-ти април, включително. В този период търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки, се казва още в заповедта.