Драматичен театър „Невена Коканова“ излъчва в социалните мрежи свои спектакли

В навечерието на 27 март – Международния ден на театъра Драматичен театър „Невена Коканова“ започва излъчване на емблематични спектакли от репертоара си през годините.

Началото се поставя днес (26.03) със „Свирепо настроение“ по Йордан Радичков. Адаптацията и режисурата е на Борислав Чакринов, сценографията и костюмите са дело на Александарина Игнатова. В спектакъла участват Димитър Димитров, Милен Каракамушев, Вълчо Янев, Даниела Райчевска, Цветелина Кънева, Волен Митев, Михаил Лазаров, Георги Ружичка. Спектакълът „Свирепо настроение“ е в репертоара на Ямболския театър от 2012 година.

Всяка следваща седмица, в четвъртък  ДТ „Невена Коканова“  ще качва във фейсбук профилилите си „ДТ Невена Коканова“ и „За приятелите на ДТ „Невена Коканова“ по един спектакъл от досегашния си репертоар. Денят не е избран случайно, тъй като в нормална ситуация магията от срещата на ямболската публика с актьорите се случваше точно в четвъртък.

От ДТ „Невена Коканова“  Ямбол са категорични, че въпреки извънредното положение в страната необходимостта от културни срещи е голяма. Спектаклите на ДТ „Невена Коканова“ могат да се проследяват и чрез съвместно гледане отново в профилите на театъра.

Целта на екипа на ДТ „Невена Коканова“ е да направи нетипичното ежедневие на своите приятели по-поносимо чрез магията на театралното изкуство.