Доц. д-р Добромир Сотиров поема Отделението по хирургия в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол

✅️Доц. д-р Добромир Сотиров е новият началник на „Хирургия“ в областната болница в Ямбол. Той е родом от Стара Загора, завършва Медицинския университет в София през 1997 г. Има над 25 годишен опит като хирург във водещи клиники у нас и в чужбина:
➡️Университетска болница в Оксфорд, Великобритания;
➡️Университетска болница „Пол Брус“ в Париж, Франция;
➡️Университетска болница на Червения кръст в Лион, Франция;
➡️УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в София;;
➡️ УМБАЛ „Царица Йоана – ИСУЛ“ в София;
➡️УМБАЛ „Лозенец“ (Правителствена болница).
✅️С доц. Сотиров идва и още една добра новина: в ямболската болница вече ще има възможност да се правят и лапароскопски операции с направление.
„Нашата цел е да се предлагат различни варианти на пациентите, да имат възможност да избират. Смятам, че болницата е на добро ниво. Хирургичното отделение има предостатъчно апаратура. Има добра основа и условия да се развие. Има и възможности млади хора да бъдат обучавани и да търсят своето развитие тук“, каза доц. Сотиров.
✅️Болницата наскоро закупи и лапароскопска колона за безкръвни интервенции. От близо 20 години, след доц. д-р Николай Недков, в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ не е работил хабилитиран лекар. Сформирането на силен хирургичен екип е изключително важно, както за момента, така и за новата болница, където е планирано да има Клиника по хирургия, подчерта изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов, който представи доц. Сотиров пред медиите.
✅️Доц. Сотиров има опит във всички направления на хирургията – спешна, планова и трансплантации. Извършва лапароскопски и отворени операции в областта на чернодробната, панкреасната и онкохирургията.