Добро представяне на ямболски педагози на Седемнадесетата спартакиада на учителите

Ямболски преподаватели се включиха в Седемнадесетата спартакиада на учителите, която се проведе в края на август и началото на септември в курортен комплекс Албена, под патронажа на министър-председателя на Република България, председателя на Синдиката на българските учители, президента на Конфедерацията на независимите синдикати в България и директора на Европейския синдикален комитет по образование.

В престижното учителско спортно състезание Ямбол бе представен от Анатолий Иванов, старши учител в Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов”, Димитър Плачков, учител в Средно училище „Св. Климент Охридски“, Румен Шопов, старши учител в Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“, Андреан Илчев, учител в Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето”.

             Ямболският отбор завоюва отново отборно първо място по дартс и беше награден със златен медал и купа. Димитър Плачков спечели златен медал в индивидуалното състезание по дартс, а бронзов медал заслужи Румен Шопов. За първи път отборът взе участие в състезание по спортна табла, където се класира на пето място.

В Седемнадесетата спартакиада на учителите участваха над 380 преподаватели от цялата страна, които се състезаваха в 11 вида спорт.

Ямболските педагози споделиха, че на следващата спартакиада догодина се надяват на още по-добри резултати. Учителите благодарят за доброто отношение и подкрепа от ръководството на община Ямбол и лично на кмета Валентин Ревански.