„Добрият доктор“ от Нийл Саймън онлайн на 30 април

Драматичен театър „Невена Коканова“ продължава излъчването на спектакли от Златния си фонд. Тази седмица почитателите на театралното изкуство ще имат възможност онлайн да видят представлението „Добрият доктор“ от Нийл Саймън. Премиерата на спектакъла е била през 2008 година. Постановката е дело на Дияна Радева, а сценографията на Александрина Игнатова. В спектакъла участват Иван Благоев, Михаил Лазаров, Волен Митев, Димитър Димитров, Цветелина Кънева, Полина Стоянова, Анастасия Асенова.

            Нийл Саймън  е определян като най-забавния  драматург на всички времена и великолепен майстор на подтекста. В блестящата комедия „Добрият доктор” той е подбрал и драматизирал няколко Чехови  разказа. Чехов е автор, който пресъздава това, което вижда  “като безпристрастен свидетел”. Не иска да съди никого, не иска да взема страна, ако ситуацията е фарсова, така я описва, ако е мелодраматична такава е и при него….Не размахва пръст и не поучава.

            Смехът в спектакъла е оздравителен и животворен. От мелодрама през остра сатира до избухваща смесица от фарсови елементи. Той е глътка лечебно настроение за повече усмивки, повече топлина, а защо не и … повече мъдрост!

            Спектакълът „Добрият доктор“ е бил представен през 2009 година в Театър Българска армия с фотоизложба „Ида от древността-отивам в бъдещето“ на фотографа Красимир Стойчев в рамките на вечерта на Ямбол в София.

            На 30 април, четвъртък във фейсбук профилите „ДТ „Невена Коканова“ и „За приятелите на ДТ „Невена Коканова“ спектакълът ще бъде достъпен за всички почитатели онлайн.