Демократично ли е никоя управляваща партия в България да не се допита до гражданите за това, което искат да им наложат?

Трудно е да се бориш с вятърни мелници, когато цялата власт е събрана в тях, когато властимащите са се превърнали в съвременна „Ламя“, застанала срещу хората които са я избрали.

 А когато и съдът, който е последната бастилия за справедливост на гражданите не защити техните права и отсъди в полза на управниците, тогава държавата наистина я няма. Тя се е превърнала  в ТЕРИТОРИЯ, която се използва от шепа хора, мислещи само за лични облаги и интереси.

На техните близо 111 000 кв. км. НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ. ТАМ, ПАРИТЕ ОЗНАЧАВАТ СПРАВЕДЛИВОСТ. ТАМ, СИ НЕВИНЕН ДО СВЪРШВАНЕТО ИМ. ТАМ, ЗА ТЯХ НЯМА ВЪЗМЕЗДИЕ.

Но всичко има своето начало и своя край. Всяка несправедливост също..и колкото по-късно идва краят, толкова по-тежки са последствията за виновните.

Защо ви казваме всичко това? 

Вижте действията на ямболски съд и община застанали срещу народа.

Преди дни и Административен съд –Ямбол отреди, че оставя без разглеждане нашата жалба срещу Общински съвет Ямбол, заради отказа на съветниците да се проведе местен референдум.

Причината за отказа, изтъкната от Административния Съд – постоянният адрес на членове от Инициативния Комитет. Представителите на Темида се позоваваха  на алинеи, членове и точки от  Изборния Кодекс, който се отнася САМО за избори на депутати и кметове, в него има член за Образуване на инициативен комитет:

Чл. 151. (1) Инициативен комитет се образува за издигане на независим кандидат.

(2) Инициативният комитет се образува от трима до 7 избиратели с постоянен адрес или адрес на пребиваване на:

  1. територията на изборния район при избори за народни представители, за общински съветници и за кметове

Ето и ЗАКОНА ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ  Чл. 28. (1) :

„Инициативата за произвеждане на местен референдум, се организира чрез подписка от инициативен комитет на граждани с избирателни права, състоящ се от трима до 7 членове, включително председател.“

Т.е други ограничения НЯМА. Ако имаше такива, законът щеше да ги опише в този член, както е направено в Изборния кодекс за Избиране на народен представител с Инициативен комитет. 

УВАЖАЕМИ СЪДИИ! ИЗБОРИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С МЕСТНИЯ РЕФЕРЕНДУМ. НИЕ ЛИ ДА ВИ КАЗВАМЕ, ЧЕ ТУК НЕ СЕ ИЗБИРАТ КМЕТОВЕ ИЛИ ДЕПУТАТИ. ТУК СЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!

ВСИЧКО ТОВА НАПОМНЯМЕ НА ЯМБОЛСКИТЕ СЪДИИ, КОИТО СА И НАШИ СЪГРАЖДАНИ!

СЪЩИТЕ ТЕЗИ НАШИ СЪГРАЖДАНИ  ПРЕДАДОХА ЖЕЛАНИЕТО НАД 21 000 СВОИ СЪГРАЖДАНИ С КОИТО ЖИВЕЯТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ И ИСКАТ ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ!

 ПРАВЕЙКИ ВСИЧКО ТОВА, ЩЕ ИМАТЕ ЛИ ОЧИ ДА ГИ ПОГЛЕДНЕТЕ?

 Решението на съдиите и тяхната постъпка, определете сами в чия полза е, но за съжаление изглежда, че те тълкуват закона по указ на някой, а не по съвест и морал!

Надяваме се, Върховния Административен Съд да отсъди справедливо и да зачете огромния обществен интерес на тези 21 000 граждани поискали референдум.

Но ако и той отсъди в полза на наглите политици ЩЕ БЪДЕ УЗАКОНЕНО ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ГРАЖДАНИТЕ НА ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ.

 И найважното, с Чл.27. ал2. законодателя е задължил: 

(2) Общинският съвет приема решение за произвеждане на местен референдум, когато това е поискано от инициативен комитет с подписка, съдържаща подписите на не помалко от една десета от гражданите с избирателни права в съответната община, район или кметство.

Тази една десета е налице и тя Ви задължава да насрочите рефернедум.

ЛИЦЕМЕРИЕТО на местните институции също няма граници. 

Питаме ви – как, месеци наред, знаейки че хиляди граждани искат да има референдум мълчахте и предвидливо не казвахте, че видиш ли, неписани закони могат да попречат на местното допитване.  Разполагахте с всички необходими документи.

 

ЛИЦЕМЕРНО е поведението на общински съвет Ямбол. 

Там измислиха друга причина да попречат на референдума, свързана с

формулировката на въпросите.

 

Част от групичката е и депутата Папашимов, с уникалното си изказване:

7300 граждани ОТ ЯМБОЛ са се подписали ЗА референдума, ама останалите не били.

 Господинчо, Вие сте избран от цялата област Ямбол! 21 000 жителите от същата тази област са подкрепили местното допитване. Та, Папашимов пробвай ти, за три месеца (такъв е законовият срок), с трима твои съмишленици да събереш 21 000 подписа за обратното на това, за което настояваме ние и ТОГАВА МОЖЕ ДА ИЗКАЖЕШ МНЕНИЕ. Същото важи и за твоя ГОСПОД СЛАВОВ. 

 

След тези действия на съд и община идват двата логични и големи въпроса:

кой и защо  се страхува от референдума?

 

Идват и логичните отговори: 

Страхуват се управляващите!

Следва и АБСОЛЮТНОТО НЕМОРАЛНО противоречие – ИЗБРАНИТЕ ПРЕНЕБРЕГВАТ ЖЕЛАНИЕТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ.

 

Тези хора категорично нямат място в  управлението на община, област или държава.

 

Ще се окаже, че в цялата ни политическа класа и институции няма такива, които мислят за народа, а единствено мислят как да си напълнят джобовете, с наши пари окрадени от тях чрез некачествено изпълнени обществени поръчки, и борба за това кой ще вземе милионите, отпускани от неолиберална Европа за интеграция и отглеждане на нелегални мигранти, на фона на мизерията за обикновения български гражданин?

 

Всички такива политици, заслужават да живеят в ЗАТВОР.

 

И за финал:

Демократично ли е никоя управляваща партия в България да не се допита до гражданите, (което искаме ние), дали искат да посрещнат у дома си африкански и азиатски нелегални мигранти с друг морал и култура, при които  Главният източник на правото е ислямският шариат?

И дали българите искат да се превърнат в малцинство в собствената си Родина?!